Rólunk

Előnyök

Családi vállalkozási forma keretében végezzük a könyvelési és ügyviteli szolgáltatásunkat. Nincs szó lélekvesztő multi cégről, behatárolt nyitvatartási időkről és túlhajszolt, szakképzetlen munkaerőről. Családunk több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Regisztrált mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkezünk, valamint szakmai felelősségbiztosítással, megbízható, számlaképes vállalkozási háttérrel.

Egyik legnagyobb előnyünk a rugalmasság. Nálunk nincs megszabva, hogy reggel 8 és délután 5 óra között hozhatja csak az adott könyvelési anyagot. Tudjuk, hogy a szabadidő mindenki számára egy kényes kérdés, amibe nem lehet beleerőszakolni egy bizonyos törzsidőt.  

Másik nagy előnyünk a vállalkozásokra való kiemeltebb figyelem. Sokkal nagyobb odafigyeléssel tudjuk kezelni az ügyfeleinkkel kapcsolatos teendőket, naprakészebben tudunk hozzájuk állni, mint például egy nagyobb iroda esetén, ahol az Ön vállalkozása csak egy a többb tucat közül. Jelenlegi ügyfélkörünk ezt az odafigyelést preferálja a leginkább.

Miért ne válassz "olcsó" könyvelőt?


Az emberek 90%-nál fontos a könyvelési díjnál az "olcsóság", ezt jellemzően olyan ügyfeleknél tapasztaljuk akiknek nem volt még negatív tapasztalatuk, tehát nem kaptak NAV ellenőrzést vagy újonnan induló vállalkozások. A 30 év alatt nem egy ügyfél jött át hozzánk olyan panasszal, hogy az előző könyvelője óriási hibákat vétett, többször figyelmetlen volt, nem foglalkozott eleget a cégével, esetleg hatalmas NAV szankcionálásokra került sor, amely a vállalkozást negatívan érintette. Mint minden szolgáltatás díját, a könyvelés díját sem egyszerű meghatározni. Jellemzően a piac felvesz egy megadott árszintet, amely megfelel az elvégzett munkával járó idő és költségbevitelbe. Sokan nem számolnak vele, hogy egy könyvelőnek, könyvelőirodának is rengeteg költsége merül fel, nem beszélve az oktatásra és tanulásra fordított időről. Mert ezek bizony kardinális kérdések. Megfelelő tudás háttere nélkül egy ketyegő bomba a szolgáltatás. És elérkeztünk a lényeghez. 

A fent említett piaci ártól jóval olcsóbb könyvelési díjakat is meghatároznak bizonyos kollégák. Találkoztunk már nem egy égbekiáltóan alacsony könyvelési díjakkal is, ami már eleve rengeteg kérdést vet fel az emberben. (hogyan tudja egyáltalán fenntartani az irodáját jogtiszta programokkal, megfelelő tudású háttérrel?). Fele, vagy negyed annyiért is elvállalják akár, csak legyen ügyfelük. 

Ha végiggondoljuk, hogy egy könyvelő ugyanannyi költség kitermeléséért és nyilván valami haszonért kétszer annyi ügyfelet kell, hogy kezeljen, akkor hamar beláthatjuk, hogy nem fogja tudni tartani a minőség fenntartását hosszútávon, hacsak nem napi 24 órában végzi tevékenységét. Neki is ugyanúgy kell fizetnie bérleti díjat, ki kell fizetnie az adókat, járulékokat, meg kell vennie az irodaszereket, legyen az számítógép, nyomtató stb, ami a mai világban sajnos 1-2 évente cserére, fejlesztésre szorul. Ergo, sokkal több időt fog a munkára fordítani, hiszen egy kétszer-háromszor nagyobb ügyfélkör fenntartása nyilvánvalóan kétszer-háromszor több időt emészt fel, amely egyrészt túlhajszoltságot okoz, ami figyelmetlenséghez, hibához vezet, nem fog tudni ugyanannyit foglalkozni egy céggel, mint amennyit kellene, másrészt nem fog tudni kellő lépést tartani a jogszabályváltozásokkal. Mert sajnos most olyan korszakot élünk ahol létfontosságú adózási szabályok változnak akár többször év közben is. Munkánk része nem csak a könyvelésben rejlik. Sokan nincsenek tisztában mit is csinál a könyvelőjük, úgy gondolják van egy program, beviszik az adatokat és annyi. De ez nem fedi a valóságot. Egy megbízható könyvelőnek folyamatosan kell tanulnia, lépést tartania a jogszabályokkal, amelyekre rengeteg időt kell fordítani, nem beszélve a konferenciákról és továbbképzésekről amire érdemes és bizonyos szintig kötelező is eljárni. Ha ez az idő kiesik amit a tanulásba kellene fektetni, akkor ki lehet találni könnyedén, hogy előbb vagy utóbb a hiba ki fog ütni valahol. 

Nem állítom, hogy nem létezik olcsó és JÓ könyvelő, de panasszal érkezett ügyfeleink majdnem mindegyikének "olcsó" könyvelője volt.